Chiringuito Tropicana

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Przewodnik po Maladze

Chiringuito, to inaczej mała restauracja znajdująca się na plaży, w której serwowana jest kuchnia hiszpańska, w szczególności ta lokalna.

 

W Maladze przy plaży Malaqueta znajdziecie wiele chiringuitos, znajdujących się od siebie co kilka metrów. Jedną z najsłynniejszych i bardzo popularną wśród turystów jest Chiringuito Tropicana.

 

Spośród pozostałych wyróżnia się wystrojem i klimatem, które tworzy, a także różnorodnością serwowanych potraw. Biała i nowoczesna aranżacja wnętrza oraz tropikalne parasole wokół tworzące egzotyczny i tropikalny nastrój, przyciągają nie jedną osobę.

 

W każdym chiringuito warto spróbować ryb ( np. wyśmienitą dorade), owoców morza (krewetki, kalmary, ośmiornicę) i hiszpańskich chłodników (gazpacho, porra). Warto wspomnieć, że Malaga słynie z pieczonych na ogniu sardynek  (espeto de sardinas) , przyrządzanych na paleniskach umieszczonych w łódkach ( dowiedz się więcej tutaj). 

 

Chiringuito Tropicana znajduje się w części zachodniej plaży (za napisem Malaqueta). Mapka tutaj.