Mesón de Cervantes
Przewodnik po Maladze |
---|
Przewodnik po Maladze |
Przewodnik po Maladze |
Przewodnik po Maladze |
Gambas pil pil |
Przewodnik po Maladze |
Przewodnik po Maladze |
Tarta |
Przewodnik po Maladze |
Ryba Bacalao |
Przewodnik po Maladze |
Ryba Bacalao |
Przewodnik po Maladze |
Przewodnik po Maladze |
Przewodnik po Maladze |
Przewodnik po Maladze |
Przewodnik po Maladze |
Właściwie jest to już miejsce kultowe, prawdziwy majsterszyk hiszpańskiej kuchni
w połączeniu z argentyńskimi smakami.
Jest to restauracja dla prawdziwych smakoszy hiszpańskiej kuchni, bo tu właśnie Wasze kubki smakowe oszaleją. I wydawać by się mogło miejsce zwyczajne, nie rzucające się w oczy zwykłemu przechodniu. Otwarte tylko wieczorami, a więc rozwiązanie zaskakujace w porównaniu z innymi restauracjami, co świadczy jedynie o wysokiej jakości podawanych tutaj dań.
Właścielem restauracji jest argentyńczyk Gabriel Spatz, który w 2008r. przyjechał do Malagi i na tyle polubił miasto, że postanowił założyć tu restaurację, która działa od 2009r. W swojej kuchni stawia na kreatywność łącząc kuchnie tradycyjną z nowymi dodatkami, co widać w karcie. Znajdziemy tam tapasy oraz średnie i duże porcje. Szczególnie polecam spróbować krewetek (gambas), ryby dorada, łososia i tuńczyka w połaczeniu z różnymi sałatkami.
Meson de Cervantes jest miejscem obowiązkowym dla tych miłośników dobrego jedzenia, twórczych dań, nieznanych smaków i starannie dobranych win. Każda wizyta tutaj staje się prawdziwą ucztą smaków. Niech Was nie zrazi tłum i brak stolików, o które przyznaje bywa ciężko, ale jes to jedno z tych miejsc, gdzie warto poczekać :)
Restauracje Meson de Cervantes znajdziecie przy Calle Alamos 11
Czynna poniedziałek, środa, czwartek, niedziela 19:00 – 24:00
piątek - sobota 19.00 - 00.30 ; wtorek zamknięte.